nedeľa 15. septembra 2013

Pivnica z Dt tvárnic skoro finish

Tak už sú všetky rady Dt tvarnic uložené , dnes sme do nich nalievali beton.


 prednú stranu sme nehali otvorenú  aby sme mohli nakladať štrk s lopatu.


























Mostík cez ktorý štrk nasypavame dolu



























Oceľové laná je to asi lepšie ako roxory , vychádza to  lacnejšie , keby staváme znovu tak tam len dávame takéto ocelé laná , treba pozreť kovošroty.



























Hádam už teraz dom nepadne ked tam sme dali takéto lano.


























Ešte pred stavbu z dt tvaroviek je treba zehnat kúsky polystyrenu a pozapchavať diery kade by mohol beton vytekat , určite sa zejdu..





























Aj takýto V  roxor ktorý zadrží beton není naškodu




























Ani také gumové kladivo neni naškodu ked treba dorovnat dt tvarnicu , zarovnat dt tvarnice zvládnete aj vy neplate majstrov ked nemusite , aj tak sme to s tatkom dorovnali lepšie než to spravili "majstri". Tých možno treba na prvé dva čary , ale to sme ich volali len preto že sme neboli istý či to robíme dobre ,tie dvojité tažšie dtčka idú vždy na rohy .


























Na moju stavbu sa zešli tri lešenárske kozy + dobré desky na ktorých sa dá stáť. Funguje to tak že sa zamieša betona potom som ho nalial do kýblu a podal tatkovi ktorý bol na lešení a ten ho vylial do DT tvarnic.

























Tak túto miešačku kupte iba ked sa stete poradne narobit je  trojtáčková aj to ledva..Treba 5 táčkovú to by potom išlo. Navyše táto "Tesco" miešačka má umelý čierny kryt na motore čo je skutočne zlé chladenie.
Nemá ani žiadne diery . Síce je malá lahká zas tak dobre prenosná není.. no na druhú stranu musím napísať že sme to zvládli aj s takúto miešačku ..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára